Miksi Talbit?

Kehityskeskusteluista visuaaliseksi kehityspoluksi

Talbit mahdollistaa perinteisen ja staattisen kehityskeskustelun ja -prosessin muuttamisen työntekijälähtöisemmäksi ja strategisemmaksi. Kehityskeskustelujen pohjalta työntekijälle syntyy hänen itsensä rakentamana konkreettinen kehityssuunnitelma tulevalle vuodelle. Suunnitelmassa on tavoitteita, jotka linkittyvät strategisiin ja liiketoiminnallisiin tavoitteisiin, jotka on purettu konkreettisiin toimenpiteisiin.

Osaamisen kehittäminen

Kehitä koko organisaatiosi osaamista ja taitoja systemaattisesti työntekijä kerrallaan. Linkitä osaamisen kehittäminen tiimin tavoitteisiin sekä koko yrityksen strategiaan. Seuraa edistymistä organisaation, tiimin ja yksilön tasolla. Luo ymmärrystä muiden kehityssuunnitelmista, taidoista ja unelmista. Näe kuinka kukin työntekijä vie yrityksen strategiaa eteenpäin.

Työyhteisön kehittäminen

Talbitin avulla parannat työntekijäkokemusta koko työyhteisölle ymmärtämällä työntekijöitäsi uudella tavalla. Talbit luo myös parempaa palautekulttuuria ja mahdollistaa anonyymin palautteen lähettämisen helposti ja vaivattomasti.  Läpinäkyvyys ja yhteiset tavoitteet lisäävät yhteishenkeä ja vievät koko organisaatiota eteenpäin kohti strategian toteutumista.

Aloita henkilöstön kehittäminen. Tänään.

Varaa esittely ja opi kuinka Talbit auttaa henkilöstöäsi kasvamaan ja kehittymään.